Alles wat je moet weten over pu gietvloeren

Alles wat je moet weten over pu gietvloeren

24 augustus 2022 0 Door Joep

Als je aan het verbouwen bent, dan wil je natuurlijk dat alles perfect is. Je wilt een mooie, stijlvolle en functionele ruimte creëren waar je je thuis voelt. Een belangrijk onderdeel van je verbouwing is de vloer. Je wilt een vloer die mooi is, makkelijk te onderhouden is en die bij je interieur past. Een pu gietvloer is precies wat je zoekt!

Wat is een PU gietvloer?

Wat is pu gietvloer? Een pu gietvloer is een kunststof vloerbedekking die in één keer wordt aangebracht. Het is een duurzame vloer die mooi blijft en eenvoudig te onderhouden is. Pu gietvloeren zijn sterk en slijtvast en kunnen dus tegen een stootje. Ze zijn waterdicht en vormen dus geen probleem in vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken. Bovendien zijn pu gietvloeren makkelijk te reinigen, wat fijn is als je druk bent met je verbouwing en weinig tijd hebt voor het schoonmaken van je vloer.

Verschillende PU gietvloeren

Een Pu gietvloer is verkrijgbaar in allerlei kleuren en designs, dus je kunt altijd een vloer kiezen die perfect bij je interieur past. Bijvoorbeeld als je een strak en modern interieur hebt, kun je kiezen voor een witte pu gietvloer. Wil je een meer landelijk of rustiek interieur, dan is een houten vloer een goede optie. Pu gietvloeren zijn ook verkrijgbaar in allerlei kleuren, dus je kunt altijd een vloer kiezen die perfect bij je interieur past.

Praktische tips voordat je begint met verbouwen

1. Plan je verbouwing goed.

Zorg ervoor dat je weet wat je wilt bereiken met de verbouwing en maak een duidelijke planning. Dit zal ervoor zorgen dat je niet halverwege de verbouwing iets anders bedenkt wat je wilt doen, wat alles in de war zou kunnen gooien.

2. Houd rekening met je budget.

Zorg ervoor dat je weet hoeveel je maximaal kunt uitgeven aan de verbouwing en probeer hier zo dicht mogelijk bij te blijven. Het is gemakkelijk om meer uit te geven dan je van plan was, dus houd dit goed in de gaten.

3. Wees realistisch over wat je zelf kunt doen.

Als je niet handig bent, is het waarschijnlijk niet verstandig om zelf dingen te proberen te maken of te installeren. Dit kan leiden tot problemen en uiteindelijk meer kosten. Laat dit soort werk over aan professionals.

4. Neem de tijd.

Een verbouwing is niet iets wat je in een paar dagen kunt doen. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om alles goed te doen en neem de tijd om alles te overdenken voordat je iets aanpakt

5. Overweeg een aannemer.

Een aannemer kan je helpen bij het plannen en uitvoeren van de verbouwing en kan ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. Het kan een beetje duurder zijn, maar in sommige gevallen is het de moeite waard.