Een Volvo v40 Occasion: doen?

Een Volvo v40 Occasion: doen?

29 maart 2020 0 Door Joep

Ik heb al een tijdje moeite met het uitzoeken van een nieuwe auto. Er zijn simpelweg zo veel, bijna teveel opties om uit te kiezen. De ene auto heeft een beter pakket aan toevoegingen en gadgets, de ander is weer precies wat ik wil qua uiterlijk en/of bekleding, en sommige perfecte auto’s vallen helaas buiten mijn budget. Gelukkig heb ik nu een auto gevonden die, geloof ik, alles is wat ik wil: de Volvo v40 Occasion. Wat denk jij?

Even over Volvo

We kennen Volvo natuurlijk allemaal. Het Zweedse automerk werd in 1926 opgericht, en is dus al bijna honderd jaar een stempel voor goede kwaliteit en een mooi uiterlijk bij al hun auto’s. Ook waren zij pioniers als het gaat om veiligheid omtrent auto’s. Nog voordat overheden veiligheidsmaatregelen begonnen te overwegen als het ging om auto’s en automobilisten, kwam Volvo al op voor de veiligheid van alle groepen betrokken bij het maken en besturen van een auto. Zo zijn zij ook degenen die de driepuntsgordel (de gordel die wij nu allemaal gebruiken. Deze begint achter je schouder, gaat over je borst heen naar de zijkant van je stoel, en dan nogmaals over je schoot) hebben uitgevonden. Deze was baanbrekend op het gebied van zowel bestuurder –als passagier veiligheid. Go, Volvo!

De v40 Occasion

En dan nu even over de Volvo v40 Occasion. Waarom nu die Volvo? Ik hoor het je denken. De originele v40’s stonden al bekend om een goede samenwerking tussen functie en vorm, maar de nieuwe v40 Occasions doen hier nog eens een schepje bovenop. Het ontwerp van de auto alleen al: het is ontzettend gestroomlijnd en sportief in zijn lijnenspel, en het is zowel een compacte auto als nog steeds eentje met vijf deuren. Ook is het analoge dashboard ingeruild voor een prachtig digitaal display. Ook heeft de auto een sportmodus, waar het dashboard zich automatisch op aanpast als deze wordt ingeschakeld. Wel schijnt het zo te zijn dat er minder beenruimte is in de auto dan bij sommige grotere modellen van Volvo, maar dit komt dus doordat de auto een stuk compacter is dan veel andere auto’s. Daar moet je van houden.

Kwaliteit, afwerking, uitrusting en motorisering. De vier elementen die alle Volvo’s, en dus ook de Volvo v40 Occasion, zo goed maken. Het is een speelse, compacte auto met een sportief uiterlijk die zowel veiligheid voorop stelt (de v40 Occasion is zelfs uitgerust met een voetgangersairbag) als een goede en aerodynamische rijervaring voor de automobilist en alle inzittenden. Klinkt als een win/win situatie, vind je ook niet?