Gezellige en groene thuisideeën voor jou en je kids bij druilerig weer

Gezellige en groene thuisideeën voor jou en je kids bij druilerig weer

30 mei 2023 0 Door Joep

Het is weer zo’n dag: het regent buiten en je moet met je kinderen binnenshuis blijven. Geen reden tot paniek, want er zijn tal van leuke en duurzame activiteiten die je met je kids kunt doen! In deze blog delen we enkele tips voor gezellige en groene thuisideeën die niet alleen leuk zijn voor jou en je kinderen, maar ook bijdragen aan een betere wereld.

Duurzame activiteiten voor binnenplezier

Wist je dat je ook binnenshuis duurzaam bezig kunt zijn? Er zijn verschillende activiteiten die je met je kinderen kunt ondernemen om ze spelenderwijs kennis te laten maken met het milieu en duurzaamheid.

Knutselen met gerecyclede materialen

Simpele Thuis ideeën zijn vaak de leukste! Knutselen is altijd een hit bij kinderen, en het wordt nog leuker als je gebruikmaakt van gerecyclede materialen. Denk aan lege wc-rollen, eierdozen, oude tijdschriften of verpakkingsmateriaal. Laat je kinderen hun fantasie de vrije loop laten en tover samen de meest creatieve kunstwerken tevoorschijn. Zo heb je niet alleen plezier, maar leer je ze ook het belang van hergebruik.

Gezelschapsspellen met een groen tintje

Gezelschapsspellen zijn altijd een succes op druilerige dagen. Er zijn tegenwoordig tal van spellen die een groene boodschap hebben of duurzaam zijn geproduceerd. Zoek bijvoorbeeld naar spellen die gemaakt zijn van gerecycled karton of spellen die kinderen leren over het milieu en het belang van duurzaamheid.

Eenvoudige en milieuvriendelijke interieurideeën

Ook in huis kun je kleine aanpassingen doen om een groenere leefomgeving te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van natuurlijke en herbruikbare materialen, of het toevoegen van kinderdesign met een groen tintje.

Gebruik van natuurlijke en herbruikbare materialen

Gezonde producten zijn belangrijk, zowel voor jou als voor het milieu. Kies daarom voor meubels en accessoires die gemaakt zijn van natuurlijke en herbruikbare materialen, zoals hout, bamboe of gerecyclede stoffen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar geeft je interieur ook een warme en gezellige uitstraling.

Kindvriendelijke planten voor een groenere leefruimte

Planten zijn een geweldige manier om je huis gezelliger en groener te maken, én ze dragen bij aan een gezond leefklimaat. Kies voor kindvriendelijke planten die niet giftig zijn, zoals de krulvaren, chlorophytum (ook wel bekend als graslelie) of de stokpalm. Laat je kinderen helpen bij het verzorgen van de planten en maak ze zo bewust van de natuur en het belang van een groene leefomgeving.

Met deze tips maak je van een druilerige dag thuis een gezellige en duurzame dag vol plezier en leerzame momenten voor jou en je kinderen. Veel plezier!