Let altijd op de werkgeversaansprakelijkheid

Let altijd op de werkgeversaansprakelijkheid

21 juli 2021 0 Door Joep

We mogen steeds meer fysiek naar werk toe gaan. Ik denk dat dit voor veel mensen een enorme opluchting is. Het was in eerste instantie best leuk om thuis te werken. We konden rustig wakker worden, ontbijten, en lekker in onze pyjama de weekstart doen zo lang als we, maar niet onze camera aanzetten. Als snel vond ik het erg saai worden. Ik mis het lachen met collega’s en even bijkletsen bij het koffiezetapparaat. Waarschijnlijk zijn wij allemaal ook veel efficiënter dan we thuiswerken. Hier werken we zonder afleiding, zonder geluid van andere, en zonder de melige lachbuien die altijd starten rond vier uur. Toch is het goed als wij deels weer kunnen gaan werken op kantoor. Zo dacht een collega van mij ook. Helaas was hij op zijn eerste werkdag op kantoor betrokken bij een ongeluk. Gelukkig was het een klein ongeluk, maar het krijgen van volledige dekking kan erg lastig zijn.

 

Werkgeversaansprakelijkheid

In Nederland bent u bijna altijd gedekt voor letselschade. Mocht u dus ooit betrokken raken in een bedrijfsongeval dan kunt u altijd een advocaat aanspreken mocht de werkgever de kosten niet volledig willen dekken. Helaas doet mijn werkgever hier lastig over. Als medewerker zijn er een aantal dingen die u kunt doen. Je kan gebruik maken van een letselschade advocaat. Wij maken gebruik van Letselschade advocaat Utrecht. Letselschade Advocaat Utrecht helpt mijn collega met het krijgen van een volledige financiële vergoeding. Dit gaat zowel over de zorgkosten, maar ook over gemiste werkuren die de werkgever niet wilde uitbetalen. Een werkgever heeft namelijk een werkgeversaansprakelijkheid. Er is sprake van werkgeversaansprakelijkheid als de werknemer in een ongeval beland doordat de werkgever niet de juiste voorzorgsmaatregelen in acht heeft genomen. In dit geval moet de werkgever de letselschade volledig vergoeden. Wordt een machine of gereedschap niet goed onderhouden, of heeft de werkgever geen goede instructies gegeven, dan kan de werkgever aansprakelijk worden gesteld.

 

U staat in uw recht

Het kan erg vervelend zijn als een werkgever zich niet sociaal opstelt niet bereid is om de letselschade volledig te vergoeden. Het is belangrijk om te weten dat u gratis gebruik kunt maken van bijvoorbeeld Letselschade Advocaat Utrecht. De kosten zijn namelijk voor de verantwoordelijke van het ongeluk. U bent namelijk degene die het meeste last heeft van het ongeluk. Naast fysieke schade hoort u geen financiële schade op te lopen. Met een beetje hulp kan een volledige financiële vergoeding voor u worden geregeld. Daar heeft u namelijk recht op.