Make-up en de bedoeling ervan

Make-up en de bedoeling ervan

24 april 2019 0 Door Joep

Make-up wat is het en wat betekent het? Make up is een Engels woord en het betekent letterlijk vertaald : opmaken. Make-up ( wat onderdeel uit maakt van cosmetica producten) zijn verschillende middelen die worden gebruik door meisjes en ja ook door jongens om er mooier uit te zien of om littekens te verbergen. Vooral vrouwen in westerse landen gebruiken make-up, om hun mooie eigenschappen te benadrukken. Op het toneel gebruikt men make-up om het effect van het felle licht tegen te gaan. Clowns gebruiken ook make-up, om gevoelens te benadrukken. In het leger gebruiken alle mannen make-up, als ze zich moeten camoufleren.

Wat voor soorten make-up zijn er ?

Voor elke onderdeel van je gezicht heb je wel een product die je ervoor kunt gebruiken. Voor je lippen gebruik je bijvoorbeeld lippenstift, lipgloss en lipliner. Voor je ogen kun je oogschaduw gebruiken en voor je wangen rouge oftewel blush. Sommige mensen hebben last van wallen, daar kun je concealer voor gebruiken die de donkere kringen minder zichtbaar maken. Om je hele gezicht er mooi en egaal uit te laten zien word er foundation gebruikt.

Alle bovenstaande producten komen in allerlei kleuren. Dit is van belang omdat natuurlijk niet iedereen de zelfde huidskleur en ondertonen heeft. Ook heeft niet iedereen de zelfde huidtype, zo zijn er mensen die niet tegen hypoallergenen en parfum kunnen, daar heb je speciale make-up producten voor net zoals voor de droge en vette huidtypes.

Hoe breng je make-up aan?

Het aanbrengen van make-up kun je het beste doen in omgeving waarin zich veel licht bevind bijvoorbeeld in je badkamer boven jouw stijlvolle waskom. Zo kun je goed zien waar je mee bezig bent en of je wel de juiste kleuren gebruikt. Ook raad ik je aan om in een spiegel te kijken terwijl je bezigt bent. Mocht je er nou geen hebben, dan kun je altijd een badkamerspiegel bij doucheconcurrent.nl bestellen.

Voor het aanbrengen van foundation kun je het best een vochtig sponsje gebruiken waarmee je het product goed blend op je gezicht. Ook kun concealer ( mocht je dat gebruiken) blenden met hetzelfde sponsje. Maar blenden en aanbrengen zijn twee verschillende dingen. Voor het blenden van je make-up kun je het beste zoals bovenstaand een sponsje gebruiken en voor het aanbrengen kwastjes. Voor elk product is een bijhorend kwastje ontworpen. Voor blush word er meestal een wat hariger borsteltje gebruikt en voor foundation weer eentje die vloeistof goed opvangt.