Ontdek welke sterkte jij lekker vindt

Ontdek welke sterkte jij lekker vindt

28 januari 2022 0 Door Joep

Ben je geen koffiedrinker, maar wil je dit wel graag gaan proberen? Dan is het verstandig om een koffiebonen proefpakket aan te schaffen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een echte koffieliefhebber bent en graag nieuwe soorten wilt ontdekken. Ook hiervoor kan een koffiebonen proefpakket geschikt zijn. Naast dat er veel koffie wordt gedronken, zijn er ook genoeg thee liefhebbers. Als je veel thee in huis hebt, is het handig om een theeblik te kopen en dat is wel zo fijn.

Liever een milde of een krachtige smaak?

Wat je zeker moet weten van koffie, is dat je echt hele verse koffie zult hebben bij koffiebonen. Het beste is natuurlijk om deze dan ook vers te malen in een koffiemolen. Dit proces duurt wellicht wat langer, maar dan heb je ook wat. Je hebt twee bekende en populaire koffiebonen. Dit zijn arabica en robusta. Dit wilt niet zeggen dat je maar keuze hebt uit twee soorten smaken. Dit gaat namelijk een stuk verder. Niet iedereen houdt namelijk van een super sterk kopje koffie. Je kunt natuurlijk voor een krachtige smaak gaan, maar er zijn ook mindere varianten. 

Wissel af en ontdek

Iedereen is er wel bekend mee dat er cafeïne zit in koffie. In de meeste thee overigens ook. Wil je nou liever koffie zonder cafeïne? Dan zijn ook hiervoor tegenwoordig mogelijkheden. Zo heb je toch je oude vertrouwde lekkere koffie, alleen zonder de cafeïne. Dit is trouwens ook wat gezonder voor je. Als je een koffiebonen proefpakket aanschaf, kun je voor meerdere mogelijkheden kiezen. Zo kun je één soort uitproberen, maar je kunt ook voor een mix kiezen. Hierdoor kun je variëren en erachter komen welke soort het beste bij jou aansluit. Het is trouwens ook heel goed mogelijk dat je in de ochtend liever wat sterkere koffie drinkt dan in de middag. Door zo’n proefpakket kun je hierin goed afwisselen.

Het geordend houden van je thee

Om een beetje overzicht te houden in de thee die je hebt, is het verstandig om een theeblik aan te schaffen. Je hebt bijvoorbeeld een theeblik voor losse thee. Hierdoor is het gemakkelijk om uit zo’n theeblik te scheppen. Daarnaast heb je ook een groter theeblik met meerdere vakjes. Hierin kun je dan je verschillende theezakjes geordend verdelen. Hierdoor heb je een beter overzicht en kun je zien als een bepaalde theesoort bijna op is. Ideaal als je het lekker vind om elke dag een andere soort thee te drinken.