Tover jouw balkon om in oase van rust

Tover jouw balkon om in oase van rust

13 april 2019 0 Door Joep

Als je in een drukke stad woont, mag je in je handen knijpen als je over een balkon beschikt. En al helemaal als dat een ruim balkon is. De meeste mensen moeten het doen met een krap balkonnetje waar ruimte is voor anderhalve strandstoel. Dat klinkt niet echt als een plek waar je wilt ontspannen. Toch zijn ook de kleinste balkons in te richten als oases van rust waar jij maar al te graag een boekje zou lezen of van het weer wilt genieten. In deze blog geef ik je een paar tips.

Social Media is je beste vriend

Normaal gesproken zou ik dat niet zo snel zeggen maar in dit geval is het waar, Social Media is je beste vriend. En dan met name Pinterest. Hier staan enorm veel foto’s op waar je ideeën uit kan halen om jouw balkon aan te kleden en hierdoor leer je ook hoe je de kleine ruimte het beste kan benutten. In de zoekbalk kun je heel gemakkelijk intypen waar je naar op zoek bent. Van modern tot bohemien, alles is te vinden. Je kan de foto’s opslaan op een zogenaamd ‘bord’ wat als een soort foto map fungeert. Zo kan je alles ook weer terugvinden.

Maak het zo comfortabel mogelijk

Het ligt natuurlijk erg aan de bestemming die je voor ogen hebt voor je balkon maar over het algemeen is comfort voor iedereen een goed uitgangspunt. Door bijvoorbeeld ergens oude pallets e scoren en grote kussens, creëer je binnen no-time een fijne plek waar je heerlijk onderuit een boek kan lezen. Door het met nog meer kussens en lichtjes aan te kleden, krijgt dit hoekje ook iets meer persoonlijkheid. Maar ook als je het balkon alleen voor de barbecue of frituur gebruikt is het prettig als je een tafel hebt om spullen op te zetten en een fijne stoel. Met een beetje aandacht heb je zo een simpele en kleine buitenkeuken gecreeërd. Je kan dit ook met materialen als OSB platen doen. Deze platen zijn weersbestendig.

Een tuintje in potten

De meeste mensen worden heel blij van bloemen. Door de aanwezigheid van bloemen krijgt jouw balkon een fleurige en levendige uitstraling. Maar waar zet je al die bloemen en planten? Nou bij een hop winkels kan je leuke bloempotten kopen die je aan de reling van je balkon kan hangen. Dit tovert die saaie reling om tot een bloemenparadijs en neemt geen ruimte in op je balkon zelf. Wel even opletten voor de onderburen wanneer je ze water geeft!