Uitvaart Amsterdam helpt je bij het regelen van een uitvaart

Uitvaart Amsterdam helpt je bij het regelen van een uitvaart

31 augustus 2020 0 Door Joep

Wanneer een dierbare komt te overlijden, krijg je veel op je bordje. Allereerst is er natuurlijk het verdriet om het verlies, maar daar heb je eigenlijk nog geen tijd voor. Het is eerst zaak dat de uitvaart geregeld wordt. Het kan zijn dat je, al voor zijn of haar overlijden, met de nu overledene hebt gesproken over de wensen voor tijdens de uitvaart. Je kunt deze wensen dan meenemen en er proberen zoveel mogelijk gehoor aan te geven. Gaat het echter om een plotseling overlijden, dan zit je met je handen in het haar, je weet niet wat je moet en wat de overledene gewild zou hebben. Uitvaart Amsterdam kan je in beide gevallen van dienst zijn. Door jarenlange ervaring weet Uitvaart Amsterdam van iedere uitvaart iets persoonlijks te maken.

Laat je adviseren door Uitvaart Amsterdam

Je kunt alles wel alleen willen regelen, maar dat is teveel. Zeker als je veel verdriet hebt en je nooit eerder een uitvaart hebt hoeven regelen. Uitvaart Amsterdam is dan de perfecte parter. Zij weten van de hoed en de rand en kennen ook de regelgeving rond uitvaarten. Die is normaalgesproken al ingewikkeld, maar nu, in deze tijden van COVID-19 nog eens extra. Er mag veel niet wat voor maart nog wel mocht. Er mogen minder mensen aanwezig zijn en alles lijkt een stuk minder persoonlijk. Hoe krijg je dan toch een uitvaart die eer doet aan de overledene?

Maak de uitvaart persoonlijk

Het is even niet mogelijk om iedereen persoonlijk te groeten, een hand te geven, te knuffelen of te omarmen. Dat is nu eenmaal zo. Maar er zijn opties waardoor het voelt alsof je toch een warme omhelzing krijgt. Zo kun je iedere genodigde vragen om foto's van de overledene. Grappige situaties, foto's van heel lang geleden, noem maar op. Door deze foto's op een groot scherm af te spelen, met daarbij de favoriete muziek van de overledene, zorg je ervoor dat iedereen voor zich herinneringen kan ophalen. Uitvaart Amsterdam heeft nog veel meer goede opties.

Betrek kinderen en kleinkinderen bij de uitvaart

Laat ze bijvoorbeeld de kist beschilderen of samen met een bloemist(e) een mooi bloemstuk maken. Kinderen onder de 12 jaar mogen gewoon bij elkaar en bij een volwassene in de buurt komen. Willen de (klein) kinderen een liedje zingen? Dan kunnen ze dit thuis opnemen en op een groot scherm afspelen. Dit is minder eng en spannend dan live zingen in een kerk of uitvaartcentrum. Er zijn nog meer mogelijkheden, informeer daar naar bij Uitvaart Amsterdam.