Waar is mijn haar

Waar is mijn haar

20 november 2020 0 Door Joep

Haar. Het kan een mens flink bezig houden. Ik droom bijvoorbeeld al sinds dat ik een klein meisje was van lange haren. Ik weet nog goed dat ik ging slapen en wenste: ‘Laat me alsjeblieft wakker worden met lange haren.’ Maar helaas, keer op keer de teleurstelling. Tot op de dag van vandaag groeit mijn haar helaas niet veel verder dan over mijn schouders. Ik doe er alles aan om het gezond te houden, maar het mag niet baten. Een aantal jaar gelden heb ik eens geprobeerd extensions te nemen. Voor even kwam mijn droom uit! Ik had lang haar. Prachtig was het, maar al gauw begonnen de extensions wat uit te groeien en dan merk je met het verzorgen toch dat het niet je eigen haar is. Misschien dat ik het ooit nog eens ga doen, maar ik maak er geen gewoonte van. Bovendien is het niet te betalen, dus dat scheelt ook weer. Tóch mag ik niet klagen, want ondanks dat mijn haar misschien niet lang is, is het vol en groeit het waar het hoort te groeien. En ik ben me er zeker van bewust dat dat niet voor iedereen het geval is.

Terugtrekkende haarlijn

Zo heb ik een goede vriend die zich al een aantal jaar bewust is van het feit dat zijn haarlijn zich steeds verder terug blijft trekken. Hij heeft altijd kort haar gehad, dus de terugtrekkende haarlijn verbergen door er haar overheen te kammen is niet echt haalbaar. Op een gegeven moment kom je dan op het punt dat je een keuze moet maken. Ga je voor kaal? Daar vond hij zichzelf nog iets te jong voor en bovendien staat een kale kop hem gewoon echt. Gelukkig is kaalscheren tegenwoordig niet de enige mogelijkheid meer. Je kunt namelijk ook de keuze maken voor een haartransplantatie.

De haartransplantatie

Maar waar laat je zoiets uitvoeren?! Nederland lijkt dan vaak een veilige keuze aangezien de kwaliteit van de zorg hier over het algemeen erg goed geregeld is en je dus niet heel bang hoeft te zijn voor gekke gebeurtenissen die niet door de beugel kunnen. Maar wist je dat Turkije bijvoorbeeld op veel gebieden best wel voorloopt op de rest van de wereld. Zo ken ik meerdere mensen die jaren geleden al hun ogen hebben laten laseren in Turkije toen dat in Nederland eigenlijk nog bijna nergens kon. Ook wat betreft haartransplantatie zijn ze goed ontwikkeld. Dit is dan ook precies daarom dat we zijn gaan zoeken op: Haartransplantatie Istanbul. Na een aantal aanbieders te hebben vergeleken denkt mijn vriend dat hij de juiste heeft gevonden. Volgende week stapt hij op het vliegtuig en gaat het gebeuren. Het fijne is dat je wordt opgehaald vanaf het vliegveld en het complete traject doorloopt onder Nederlandse begeleiding.

Ik ben erg benieuwd naar het resultaat en wat dit voor hem zal betekenen! Want je onzeker voelen over je haar kan zoveel effect hebben op een mens. Ik hoop dat een hele fijne ervaring zal worden met een nog veel mooier resultaat! Voel jij je ook onzeker? Laat dit dan een aanmoediging zijn! Er is iets aan te doen. Je zult de stap alleen wel zelf moeten zetten.