Waarom spaarders van Pokémon kaarten de beste hobby hebben

Waarom spaarders van Pokémon kaarten de beste hobby hebben

1 december 2022 0 Door Joep

Al sinds we klein zijn worden we aangespoord om een passie te vinden in het verzamelen van verschillende collector's items. Zij het postzegels voor de een, zij het voetbalkaartjes voor de ander. Iedereen maakt wel eens een moment mee waarbij hij of zij een passie heeft gevonden en toegewijd is geraakt aan het compleet maken van een collectie van één specifiek object. Wanneer jouw passie bestaat uit het sparen van Pokémon kaarten, dan heb jij het beter bekeken. We nemen je mee in de voordelen die komen kijken bij het sparen van deze kaarten. 

Een hobby voor de rest van je leven

Er zijn niet veel mensen te benoemen die nog nooit van Pokémon hebben gehoord. Dit komt, doordat de tekenfilms een heus begrip zijn geworden. Pokémon zit in ons collectieve geheugen en kent vele fans die met gemak een reeks aan verschillende soorten Pokémons op kunnen noemen. Het sparen van deze kaarten is voor hen dan ook een waar eerbetoon aan de serie waar ze op zo’n jonge leeftijd bekend mee mochten raken. Het verzamelen van Pokémon kaarten is dan ook niet een hobby die alleen maar gereserveerd is voor jonge kinderen: vaak houdt deze hobby stand voor de rest van diens leven. 

Hoe je kunt investeren met deze hobby

Het is misschien een drastische uitspraak, maar er valt zeker te beargumenteren dat Pokémon kaarten een ware voorganger zijn van de cryptomarkt en vooral de NFT-markt van vandaag. Al jaren lang worden de kaarten geproduceerd, en oudere kaarten zijn vandaag de dag steeds meer geld waard. Er is ook een markt in de kaarten die vandaag de dag worden geproduceerd: de ene kaart wordt namelijk minder vaak gedrukt dan de andere kaart. Hardcore fans willen niets liever dan hun collectie aanvullen met deze kostbare items, en hebben hier dan ook zeker een aardige cent voor over. Zit er zo’n kaar in een van jouw Pokemon booster packs, dan is het misschien slim om hier lang aan vast te houden: over een tijdje zijn jouw kaarten veel geld waard. 

Een hobby om te delen

Het is natuurlijk erg leuk om je passie te delen met mensen die ook zo over de serie denken. Dit is ook waarom je met vrienden kunt afspreken om aan elkaar de collectie te kunnen tonen. Zorg dan wel dat je kaarten niet beschadigen tijdens het vervoer, maar borg ze op in een Elite trainer box. Zo kun je ze op hun best laten zien aan je vrienden, zonder dat de kaarten hun waarde verliezen.