Wat komt er kijken bij het starten van een eigen webwinkel?

Wat komt er kijken bij het starten van een eigen webwinkel?

15 september 2022 0 Door Joep

Als je ook een eigen webwinkel wilt starten om producten aan Nederlandse consumenten of bedrijven te verkopen, dan is dat zeker een prima keuze. Het is heel goed mogelijk om daar voldoende inkomsten mee te verdienen dat je er van kan leven. Veel startende ondernemer denken dat het starten van een eigen webwinkel makkelijk is en begaan daar dus een zeer grote fout. Dit is precies de reden waarom dertig tot veertig procent van de webwinkels in Nederland, na enkele jaren alweer is gestopt. Het kan zo zijn dat je niet echt een idee hebt van wat er komt kijken bij het starten van een eigen webwinkel en het is dan van groot belang om goed onderzoek te doen. In dit artikel vind je in ieder geval drie punten over wat er komt kijken bij het starten van een eigen webwinkel. 

Houd rekening met de hevige concurrentie 

Een van de belangrijkste zaken van wat er komt kijken bij het starten van een webwinkel, is natuurlijk de marketing van de webwinkel. Veel startende ondernemers denken dat het makkelijk is om een goede positie binnen een zoekmachine te behalen, maar komen er al snel genoeg achter dat dit niet zo is. Jouw concurrenten investeren soms duizenden euro’s in de marketing en als je dus niet zou investeren in de marketing, kun je eigenlijk het beste stoppen met je webwinkel aangezien je gedoemd bent om te falen. 

Klantenservice is belangrijk 

Voor webwinkels is het belangrijk om zoveel mogelijk klanten aan de webwinkel te binden. Een van de manieren waarop dit kan, is door het verlenen van uitstekende klantenservice. Beantwoord vragen altijd zeer snel en op de correctie manier. Veel startende ondernemers, maar ook wat grotere webwinkels vinden het beantwoorden van telefoontjes zeer vervelend, maar het is en blijft belangrijk om dit toch te doen. Mocht je dit ook vervelend vinden, dan zou je kunnen kijken naar een telefoonservice of een telefoon beantwoord dienst die voor jou de gehele klantenservice gaat uitvoeren. 

Het bestelproces 

Het is voor klanten erg belangrijk dat het bestelproces uitstekend is. Klanten moeten bijvoorbeeld makkelijk een bestelling kunnen plaatsen, maar ook is het belangrijk dat zij de bestelling op tijd en onbeschadigd volgens afspraak ontvangen. Heeft jouw webwinkel geen uitstekende bestelproces? Dan is er een kans dat klanten negatieve recensies achterlaten en dan heb je een vrij groot probleem.