Wat zijn de leukste dingen om te doen in Groningen

Wat zijn de leukste dingen om te doen in Groningen

30 december 2020 0 Door Joep

Op het moment dat je besluit om een weekendje weg te gaan naar Groningen dan wil je natuurlijk wel weten wat er te doen is behalve je Groningen hotel. Deze bruisende studentenstad in het Noorden heeft veel te bieden om te zien, maar ook om te doen gelukkig! Je kan er altijd voor kiezen om de Martinitoren te beklimmen voor een gaaf uitzicht over de stad en als je geluk hebt zelfs de Wadden of wat denk je van een rondvaart? Tijdens een rondvaart zie je alle oude pakhuizen net zoals alle schippers die vroeger deze Hanzestad bezochten. Op het moment dat je even een momentje rust wilt dan kan je ervoor kiezen om de Prinsentuin te bezoeken. Deze bevindt zich in het centrum.

Andere plekken die je kunt bezoeken in Groningen

Andere leuke plekken om te bezoeken zijn bijvoorbeeld de bekende synagoge waar je jezelf gelijk in het Midden Oosten waant. Als je van theater houdt dan kan je een bezoekje brengen aan de stadsschouwburg. Het is een monumentaal gebouw dat aan de binnenkant vol staat met ornamenten. Er zijn veel wisselende voorstellingen te zien. Er zijn ook vele hofjes te vinden in de binnenstad zoals het Pepergasthuis. Als je graag wat meer uitleg wilt hebben dan kan je kiezen voor een fietstocht met een gids. Uiteraard kan je in deze bruisende stad ook een lekker terrasje pakken, ongeacht of het zomer of winter is. Als je op een regenachtige dag niet weet wat je wilt doen dan kan je gaan shoppen in de Paddepoel, 7 dagen per week. Als je met het gezin bent dan kan je ze meenemen naar het aangelegde natuurgebied aan de rand van de stad. Hier kunnen ze lekker spelen in de modder of rondstruinen over de gevelde bomen die als loopbrug dienen.

Andere leuke activiteiten

Als je graag een biertje drinkt dan kan je een rondleiding en proeverij doen bij Brouwerij Martinus. Groningen heeft een eigen snack, de eierbal, deze moet je natuurlijk wel geprobeerd hebben. Er staan in totaal meer dan driehonderd standbeelden in die je kan gaan bekijken. Bij het Forum kan je ontspannen, gewoon rondlopen en genieten van de grote roltrappen of besluiten om wat mensen te ontmoeten. Als je van botanische tuinen houdt dan kan je Hortus Botanica bezoeken. Uiteraard zijn er ook musea te bezoeken zoals het Groninger Museum of het Scheepvaartsmuseum.