Overstappen naar de hybrid cloud noe dat weer

Overstappen naar de hybrid cloud noe dat weer

2 april 2019 0 Door Joep

We leven in een tijd van supersnelle digitale ontwikkelingen en dat stelt je als ondernemer voor de nodige uitdagingen. Want hoe speel je met je bedrijf in op deze snelle ontwikkelingen. Wat in ieder geval belangrijk is dat je met je IT makkelijk kunt meebewegen. Meestal betekent dat je een overstap maakt naar een cloudoplossing met je IT. Daarin zijn drie varianten, namelijk public cloud, hybrid cloud en private cloud. De vraag is natuurlijk welke variant voor jouw bedrijf het meest geschikt is. Dat is niet altijd zo maar te zeggen. IT is voor de gemiddelde ondernemer een ingewikkeld ding. Het is verstandig je goed in te lezen. In dit blog lees je alvast wat basiszaken.

De verschillende cloudvormen toegelicht

Allereerst zal ik de meest gebruikte variant toelichten. Dit is de public cloud. Op dit gebied zijn er veel standaard oplossingen die je waarschijnlijk wel bekend zullen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan Office365. Voor het MKB is de public cloud een veelgebruikte en vaak een prima oplossing. Hierin zitten een aantal standaard mogelijkheden waar de gemiddelde MKBer prima mee uit de voeten komt. Als je hier niet mee uit de voeten komt dan blijven de hybrid cloud en private cloud over. Bij private cloud hebben we het over een echte maatwerk oplossing waarbij er een cloudomgeving wordt gemaakt specifiek voor één bedrijf en waar de inrichting van deze cloud omgeving ook op is afgestemd. Het spreekt voor zich dat dit een cloud oplossing is waar een behoorlijke investering bij komt kijken. Je ziet daarom ook dat de echte grote bedrijven voor deze oplossing kiezen. Hierom is er dus ook de tussenvariant de zogenaamde hybrid cloud. Waar het kan gebruik je hier goedkopere public cloud oplossingen en waar het moet gebruik je een private cloud oplossing. Zo heb je toch een passende cloud oplossing tegen een aantrekkelijke investering.

De voordelen van hybrid cloud

Bij een hybrid cloud oplossing maak je gebruik van de voordelen van twee cloudvarianten. Waar public cloud toereikend is wordt zo’n oplossing ingezet. Voor wat grotere onderneming is het vaak lastig om met deze standaard oplossing uit de voeten te komen. Daarom zitten er in een hybrid cloud oplossing wat private cloud oplossingen verwerkt. Het absolutt grote voordeel is dat je een meer maatwerk oplossing hebt tegen een toch enigszins aantrekkelijke investering. En staat er een prima cloud oplossing om goed te kunnen inspelen op de snelle digitale ontwikkelingen die er zijn.