Lactoferrine: wat doet dat met het lichaam?

Lactoferrine: wat doet dat met het lichaam?

2 februari 2023 0 Door Joep

Lactoferrine is een uniek eiwit in melk en colostrum dat ons helpt gezond te blijven. Het is een natuurlijk antibioticum dat bacteriële en virale infecties helpt bestrijden, en het helpt ook ons immuunsysteem te verbeteren. Lactoferrine is ook een krachtige antioxidant die onze cellen helpt beschermen tegen schade.

Wat is lactoferrine precies en wat zijn de toepassingen?

Een biologisch eiwit met vele toepassingen: Dat is lactoferrine. Dit eiwit komt voor in slijmvliezen, neusslijm, slijm van de luchtwegen, slijm van het maagdarmkanaal en andere weefsels. Bij de verschillende processen in ons lichaam is lactoferrine op de een of andere manier betrokken. Ons lichaam kan slechts een kleine hoeveelheid lactoferrine aanmaken. 

De ingredientenlijst van lactoferrine: 

Ingrediënten:

Lactoferrine (lactose uit melk), Ester-C® (calciumascorbaat), capsule (HPMC-cellulose), vulstof (cellulose), antiklontermiddel (magnesiumstearaat uit plantaardige bron).

In koemelk werd lactoferrine voor het eerst ontdekt, vandaar de naam "lacto" in de naam van de stof. IJzer wordt ferrine genoemd. Het vermogen van lactoferrine om ijzer aan zich te binden. De mens profiteert hiervan omdat ijzer op deze manier gevangen wordt. Dit houdt de ongewenste bacteriën in de darmen tegen om zich normaal te ontwikkelen. een chemische stof die ook in moedermelk voorkomt, lactoferrine genaamd. 

Mensen beginnen pas kort na de geboorte significante hoeveelheden lactoferrine binnen te krijgen. Colostrum, de eerste moedermelk, bevat veel voedingsstoffen. 

Dit zijn verbindingen die aanwezig zijn in de buitenwand van gram-negatieve bacteriën. LPS wordt niet verwacht in lactoferrine. Lactoferrine wordt nadelig beïnvloed door de aanwezigheid van LPS, en ook het immuunsysteem kan ongunstig getriggerd worden. Onze leverancier heeft lactoferrine laten testen in een erkend laboratorium, en uit de resultaten blijkt dat het LPS-vrij is. Meer dan 95% van het totale eiwit in de capsules van vitaminesperpost.nl bestaat uit lactoferrine, wat een aanzienlijk percentage is. 

Ester-C bevordert de weerstand en het immuunsysteem 

Aan het supplement is specifiek Ester-C toegevoegd (calcium ascorbaat). De niet-zure versie van vitamine C, bekend als ester-C, wordt over het algemeen goed geaccepteerd door mensen. De sterke antioxidant vitamine C helpt de afweer van ons lichaam. Daarnaast ondersteunt deze vitamine gezonde bloedvaten, sterke botten en huid. Vitamine C is ook nodig voor het goed functioneren van het neurologisch systeem en speelt een rol bij de opname van ijzer. 

Waarom Lactoferrine 300 mg capsules kopen? 

Elke capsule van de lactoferrine die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen bevat 300 mg lactoferrine. Via zuivelproducten krijgt u hiervan lang niet zoveel binnen. Om die reden is het verstandig om dit supplement toe te voegen aan uw dagelijkse dieet. Daarnaast zijn de capsules vegetarisch vriendelijk en gemaakt volgens de IFS kwaliteitseisen. 

Wilt u werken aan een betere weerstand? Dat is kunt u bij de Vitaminepost ook vitamine C kopen!