Reis je gezond

Reis je gezond

28 mei 2019 0 Door Joep

De reis van mijn huis naar mijn werk, wat zag ik daar elke ochtend weer tegenop. Voor dag en dauw opstaan, om vervolgens te lopen naar de bushalte. Momenteel kan ik mij geen auto veroorloven en ben ik dus aangewezen op het OV. Fijn hoor, dat die mogelijkheid er is. Maar op de vroege ochtend is het geen pretje.

Ongemakken van de bus

Samen met iedereen die op weg is naar werk of opleiding in een overvolle bus. Tegen de tijd dat de bus bij ‘mijn’ halte aankomt zit ‘ie al zo vol dat ik meestal moet staan. Dat is áls de bus aankomt. Het gebeurt bijna elke week wel een keer dat een rit vervalt. Dan moet ik een kwartier extra wachten en kom ik te laat op mijn werk. Zo heb ik nog veel meer ergernissen. Een daarvan is stinkende medereizigers. Sommige mensen denken dat douchen geen must is. Ook zijn er luid bellende passagiers, chauffeurs die roekeloos rijden.. nee. Ik was er helemaal klaar mee. En ik heb besloten actie te ondernemen. Ik schreef eerder in de blog dat ik elke ochtend tegen de reis op ‘zag’. De situatie is namelijk veranderd. Tegenwoordig zit (of sta) ik niet meer in de bus, maar zit ik op het zadel van een e-bike!

Voordelen van een E-bike

De aanschaf van mijn elektrische fiets is een van de beste -als het al niet de beste is- aankopen geweest in mijn leven. En het is een aankoop waar ik elke dag weer lol van heb. In plaats van een klein uur zitten of staan in zo’n bedompte bus, fiets ik nu in de frisse buitenlucht. Heerlijk, met de wind door mijn haren. Sinds ik een e-bike heb kan ik langer uitslapen dan toen ik nog met het OV naar mijn werk ging. Op de fiets ben ik namelijk zelfs sneller dan met de bus. Doordat de fiets elektrisch is, kom je echt snel vooruit. Het helpt ook dat ik nooit meer hoef te wachten op de bus, maar gewoon direct kan vertrekken wanneer ik daar zin in heb. Een fijne bijkomstigheid van het reizen met de fiets, is dat ik 5 kilo ben afgevallen. De fiets heb ik van de website van Stella. Op de website vind je een uitgebreid assortiment van e-fietsen en normale fietsen. Een groot voordeel van het aanschaffen van een e-bike op deze site, is dat je de fiets gratis thuis kunt uitproberen. Dat is wel zo fijn, want het is toch een hele investering. Kijk wel uit met het maken van zo’n testritje, want ik garandeer je: Je bent direct verkocht!